Mtikä asiat vaikuttavat hiustesi kuntoon ?

11.07.2024


~ Mekaaninen hiusten käsittely: Jos harjaat hiuksiasi liikaa tai harjaat märkää hiusta kovasti voi hius katkeilla. Myös kannattaa huomioda tiukat ponnarit ja jos niitä pidetään pitkään samassa kohdassa. Myöskin hiusten hakkaaminen pyyhkeellä vahingoittaa hiusta, joten muista painella hiukset kuivaksi.
~ Lämpökäsittelyt: Jos et käytä lämpösuojatuotteita saat hiuksiin satavarmasti vaurioita. Joten suosi laadukkaita lämpösuojatuotteita hiuksillesi.


~ Hiusten pesu ja muotoilu: Veden mukana hiuksiin kertyy kaikenlaisia metalleja ja mineraaleja, jotka voivat vaikuttaa hiuksen kuntoon ja jopa siihen mille hiuksen sävy näyttää. Joten on hyvä muistaa pestä hiuksia oikeilla tuotteilla, niin että ne tukee sinun hiuksiasi oikein. Väärät tuotteet voivat jopa pahentaa hiuksen kuntoa oli sitten kyse pesu tai muotoilutuotteista.


~ Ilmansaasteet: Meidän hiuksiin kohdistuu paljon ulkoista haasteita kuten aurinko jonka Uv säteily vaikuttaa hiukseen, kovat lämpötilojen muutokset ja kaikki mitä meillä ilmassa leijuukaan vaikuttaa hiuksiin.
~ Rakennekäsittelyt/permanentit : Kaikki hiuksen rakennetta muuttavat käsittelyt ovat rankkoja hiukselle ja silloin hius vaatii enemmän hoitoja sekä huolenpitoa.


~ Vaalennukset ja värjäykset kaikki hiukseen kohdistuvat käsittelyt vaikuttavat hiukseen, toki niitä voidaan tänä päivänä suojata ja hoitaa paremmin. Vahvin kaikista käsittelyistä on tietenkin vaalennus.


~ Ravinto: se millaiset elämäntavat sinulla on vaikuttaa myös hiuksiin. Syötkö hyvin ja saako hiukset riittävästi ravintoa kasvaakseen terveenä ja vahvoina?


~Stressi/uni: stressillä ja unella on tärkeä vaikutus hiukseen. Usein jos keho kokee kovaa stressiä voi hiuksia lähteä enemmän kuin normaalisti.


Sairaudet/hormoonit: Kehon hormonitasapainon muutokset vaikuttavat myös hiuslaatuun. Hiuksia lähtee ja toisaalta kasvaa hurjaa vauhtia uutta tilalle. Sairaudet/ erilaiset lääkkeet voivat aiheuttaa hiusten rakenteellisia muutoksia sekä hiusten lähtöä.