Mitä hyötyä on kasvojen hieronnasta ?

25.07.2021

Mihin kasvojen hieronta vaikuttaa?

Meidän ihossa on erilaisia kerroksia joihin tuotteilla voidaan vaikuttaa, mutta hieronnalla päästää vaikuttamaan syvemmälle ihoon. Kasvohoidossa tehtävä kasvohieronta stimuloi ihon eri toimintoja ja tehostaa vaikuttavien aineiden imeytymistä syvemmälle ihoon. Hieronta myös kiihdyttää verenkiertoa, aineenvaihduntaa, vilkastuttaa solujen uudistumista. Poistaa turvotusta sekä poistaa stressiä. Kasvoja voidaan hieroa käsin tai erilaisilla laitteitalla.

Yleensä kasvojen hieronnassa käydään läpi kasvot, kaula ja decoltee alue, kuin hieronta tehdään käsin sillä vaikutetaan ihoon mekaanisesti.

Epidermiksessä hieronta kiihdyttää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, vilkastuttaa solujen uusiutumista ja imeyttää vaikuttavia aineita syvemmälle ihoon. Dermiksessä eli verinahassa hieronta vahvistaa sidekudosta ja sidekudossäikeitä, vilkastuttaa lymfakiertoa, vahvistaa lihaksia ja elvyttää hermoston toimintaa.


Nykypäivänä kasvojen hierontaan löytyy useita erilaisia tekniikoita ja laitteita. Kokeilemalla voit löytää juuri sinua rentouttavan ja hemmottelevan tavan. Voit myös kysyä näistä omalta kosmetologiltasi.

Ihon tarpeet huomioiden valitaan hierontamenetelmä, josta iho hyötyy kulloinkin eniten. Joskus on suositeltavaa satsata sarjahoitoon, mikäli ihossa on akuuttia ongelmaa tai halutaan saada huomattavia tuloksia nopeasti.

Lymfahieronnalla voidaan vaikuttaa herkkään, tulehtuneen tai turvotusta keräävään ihon hoitoon. Jolloin imunestekiertoa ja kuona-aineiden poistumista edistävällä kevyellä ja rauhoittavalla lymfahieronnalla on isoja hyötyjä.

Ikääntyvän ihon anti-age hoidoissa iho hyötyy napakasta ja aktivoivasta sidekudoksiin, kasvolihaksiin ja verenkiertoon vaikuttavasta hieronnasta, jolla voidaan saada aikaan piirteitä liftaava ja napakoittava vaikutus.

Väsynyt, stressaantunut ja kirkastusta kaipaava iho hyötyy näidän kahden elvyttävästä yhdistelmästä. Tai voidaan vastaavasti käyttää muita tekniikoita kuten rullauta tai Gua Sha kivi hierontaa.

Stressillä ja huonosti nukutuilla öillä on taipumus kiristää kasvolihaksiamme, kerätä turvotusta silmien ympärille ja muuttaa iho väsyneen harmaaksi kun aineenvaihdunta ei toimi optimaalisesti. 

Kasvohieronnassa kannattaisi käydä kerran kuussa jos siihen on mahdollisuus. Toki myös kasvoja kannattaa hieroa kotona. Netti on nykyään pullollaan erilaisia ohjeita joita seurata tai voit kysyä hyviä hieronta ohjeita kosmetologiltasi. 


Yleensä kaikki pitävät hieronnasta ja rakastavat sen rentouttavaa vaikutusta, se tunne kun saat mielen leijailemaan tai jopa torkahdat hetkeksi jonnekin unen ja valveen rajamaille. 

Kasvorullauksen ja gua shan vaikutukset

Mitä tämä sitten on? Nimensä mukaisesti kasvorullalla rullataan ympäri kasvojen ihoa, joka on perinteisesti valmistettu jadesta tai ruusukvartsista. Liikkeet kannattaa yleensä tehdä niin että vedot menisi aina ylöspäin.

Kasvorulla edistää mikroverenkiertoa, ehkäisee juonteiden ja ryppyjen muodostumista sekä vähentää turvotusta. Häivyttää myös silmäpusseja ja tummia silmänalusia. Kasvorulla parantaa ihon kimmoisuutta ja elastisuutta sekä rauhoittaa herkkää ihoa.

Gua Sha kivi on peräisin kiinalaisesta kauneusrituaalista, joka on ollut olemassa jo vuosisatojen ajan. Oikein suoritettuna Gua Sha lisää lymfa- ja mikroverenkiertoa, supistaa ihohuokosia, kiinteyttää ihoa, tasoittaa ihon väriä ja sitä voidaan käyttää erityisesti ryppyjen vähentämiseen. Lisäämällä ihon elastisuutta Gua Shan avulla saadaan poistettua toksiineja. Sekä gua sha avaa muun muassa päänsärkyä aiheuttavia lihaskireyksiä. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan gua sha avaa kehon meridiaanikanavia, joiden kautta energia eli chi virtaa. Lihasjännitysten avaaminen gua shalla mahdollistaa chin vapaan virtauksen. Gua sha -kivellä voi käsitellä kasvojen lisäksi myös vartalon jumituksia, kuten niskaa, hartioita tai kipeitä penikoita.


Tässä ohjeet liikeeltäni löytyvään ruusukvartsi kasvorullaan sekä Gua Sha kivelllä tehtävään hierontaan.


Käyttö kasvohieronnassa: Käytä kasvorolleria ihon puhdistuksen jälkeen kasvojen ja kaulan iholle. Voit levittää iholle kasvoöljyä tai kasvovoiteita ennen hierontaa. Käsittele kasvojen ihoa hellävaraisesti. Kasvorollerilla toistetaan liikettä, joka alkaa kasvojen keskiosasta ylös ja ulospäin kohti ohimoa. Kasvohierontaa voidaan toistaa päivittäin, muutama minuutti kerrallaan. Paina kivi napakasti ihoa vasten, muttaä älä kuitenkaan venytä ihoa. Voit tehostaa turvotusta laskevaa vaikutusta laittamalla rollerin ennen hierontaa muutamaksi tunniksi jääkaappin. Katso tarkemmat ohjeet alapuolelta.

Rullausohjeet:

 • Pientä rullaa käytetään silmänympärysalueelle, isoa rullaa muualla kasvojen alueella sekä kaulalla.
 • Tee vetoja aina noin 3-4 kertaa per kohta.
 • Tee ensin toinen puoli kasvoista ennen kuin siirryt tekemään hoidon toiselle puolelle. Kaulan alueen voit käsitellä kokonaan yhdellä kertaa hoidon aluksi sekä lopuksi.
 1. Lisää ensin pieni määrä seerumia kasvoille ja kaulan alueelle.
 2. Aloita vetämällä isoa rullaa kaulan yläosasta sivuilta kohti solisluuta molemmin puolin alaspäin (ylhäältä alas).
 3. Rullaa kaulan keskeltä ylöspäin (alhaalta ylös) varovasti leukaan asti.
 4. Liu'uta rullaa varovasti kasvojen keskeltä nenän pieleltä ja suunpieleltä sivulle kohti korvan juurta ja kaulaan. Toista tämä molemmille puolille.
 5. Purentalihaksien kohdalla saattaa olla lihasjumeja, jolloin siinä kohdassa voi tehdä pientä edestakaista liikettä vähän aikaan.
 6. Käännä rulla toisinpäin ja tee pienellä rullalla vedot silmänympärysalueella. Ensin alapuolella nenästä ulospäin 3-4 kertaa ja sitten yläpuolella nenästä ulospäin.
 7. Voit vielä pienellä rullalla hieroa kulmakarvojen välissä olevan alueen lyhyillä edestakaisilla vedoilla pystysuunnassa, jotta sen alueen lihakset rentoutuvat.
 8. Ota takaisin iso rulla ja rullaa otsan keskiosasta sivulle.
 9. Palaa alueille, joissa esiintyy pinnallista kasvojen kireyttä ja lihasjumeja.
 10. Tee sama hoito toiselle puolelle kasvoja.
 11. Lopuksi toista kaulan osuus eli vetämällä isoa rulla kaulan yläosasta kohti solisluuta molemmin puolin kaulaa (ylhäältä alas).
 12. Rullalla on hyvä hieroa myös niskassa olevia lihasjumeja, erityisesti nyökkääjälihasta.

Gua Sha Hierontakiven ohjeet:

 1. Lisää ensin pieni määrä seerumia kasvoille.
 2. Voit Gua Sha Hierontakivellä tehdä hoidon samassa järjestyksessä ja tavalla kuin rullallakin mutta huomioithan, että älä paina niin paljon. Pienempiä kohtia Hierontakivestä voit käyttää silmänympärysalueella ja lihasjumien pyörittelyyn.
 3. Muualla kasvoissa ja kaulan vedoissa kannattaa ihoa vasten olla pisin sivu ja hierontakivi on ns. pystyasennossa.
 4. Hierontakivellä työskennellessä voi ihoa hieman kiristää toisella kädellä.

Kannattaa olla kuulolla nimittäin jossain vaiheessa käsitellään vartalolle tehtävän hieronnan vaikutuksia ja muuta mukavaa. Siinä mennää paljon laajemmin eri hoitoihin ja tekniikoihin.


Muista sinäkin ottaa hetki itsellesi ja nauttia. Joskus on hyvä vain pysähtyä!