Metalleja hiuksissa?

06.05.2022

Metallia hiuksissa?
Metalleja kulkeutuu iholle, hiuksiin joka paikkaan ihan perus hanaveden mukana. Metalleja irtoaa esim. Vanhoista putkistoista. Hiuksiin metallit voivat kerrostua ja näin aiheuttaa harmeja.


Rauta: hiukset punertavat, kovat, karheat, kiillottomat

Kupari: vaaleat hiukset vihertävät

Mangaani: hiukset kellertävät

Kloori: hiukset vihertävät


Mitä metallit voivat vaikuttaa hiukseen?

 Huonontaa värin tarttumista sekä aiheuttaa ikäviä kemiallisia reaktioita värjäyksen tai vaalennuksen yhteydessä. Esim. Vaalennusaineella +foliolla tehtävät raidat voivat kuumentua hiuksesi kanssa ja jopa aiheuttaa hiusten katkeamisen. Pahimmassa tapauksessa kuumentuminen voi jopa ihan tehdä palovammoja. Reaktion voimakkuus riippuu kertyneen metallin määrästä.

 Värit hiuksessa eivät kestä, toki huomioitava muuten hiuksen kunto !

Hiukset voivat jopa haista raudalta.

Värit muuttavat nopeasti väriään himmeäksi/likaiseksi/ tunkkaiseksivaalea hius vihertää/punertaa/kellertää.

Etenkin vaaleissa hiuksissa metalli saattaa näkyä hyvinkin selvästi vihreänä sävynä.

Jos metallia on päässyt hiukseen, Punaiset hiukset voivat olla aluksi kirkkaita mutta muutaman pesun jälkeen väri muuttuu sameaksi. Tarkkaile myös muita intensiivisiä värejä muuttavatko ne nopeasti sameaksi !

Hiukset voivat olla todella takkuiset vaikka niiden pitäisi olla hyvässä kunnossa.

Kuinka pääsen eroon metallikertymistä?

Metallikertymiin on nykyää useita vaihtoehtoisia tuotteita. Itse suosittelen Metal DX hoitoa ja kotiin shampoo sekä hius maskia.Se puhdistaa metallihiukkasten, kuten kuparin, kertymiä hiuksista. Suojaa hiusta katkeilulta 87% sekä värjäystuloksesta tulee parempi.


Metallinpoisto olisi parasta tehdä hiuksilleen ennen kampaajakäyntiä tai vaikka ennen kuin sävytät hiuksia kotona. Se auttaa sinua saamaan paremman värjäystuloksen hiukseen. Jos hiuksissa on yhtään metallia, se kuluttaa hiuksia jatkuvasti lisää ja hiusten kunto pysyy huonona. Mitä huonokuntoisempi, huokoisempi ja käsitellympi hius on, sitä enemmän siihen kertyy metallia sekä sitä tiukemmassa ja syvemmällä se on hiuksessa. Hiukset tuntuvat kovilta ja karheilta, ja takkuisilta hyvänkin hoitoaineen jälkeen.Jos siis kärsit näistä yllä mainituista ongelmista ole yhteydessä kampaajaasi! Saat tulevaisuudessa paremmat lopputulokset hiusten värjäyksissä sekä helpommin käsiteltävät hiukset!