Ihonpuhdistuksen salat

06.10.2021

Ilman epäpuhtaudet kuten myös erilaiset raskasmetallit, kuten lyijy ja kadmium voivat ärsyttää ihoa. Ne pääsee yleensä ilmakehään teollisuuden ja liikenteen päästöistä. Olemme onnekkaita siinä suhteessa, että Suomessa päästömäärät ovat matalia, mutta suopeat sääolosuhteet ja ympäristövahingot kohottavat ilmansaastelukemia myös meillä.

Vaikka et käyttäisi paljon meikkiä on sinun silti otettava nämä seikat huomioon. Ei ihonpuhdistus ei ole turhaa vain pieni ele hoitaa omaa ihoa.

Puhdistettu iho edistää myös muiden tuotteiden imeytymisen iholle paremmin ja vaikuttavat aineet pääsee toimimaan iholla oikein sekä saat niistä isoimman hyödyn irti.

Eli siis perusteellinen mutta hellävarainen ja omalle iholle sopiva puhdistus pitää ihon terveenä ja raikkaana.


Ihonpuhdistus aamuisin ja iltaisin

Aamuisin valmistelet ihon puhdistuksen avulla päivään ja vastaan ottavaiseksi tuotteille. Sekä puhdistus parantaa meikin pysyvyyttä.


Iltaisin ihonpuhdistus on tärkeimmillään. Puhdistat päivän saasteet, meikit ja muut epäpuhtaudet iholtasi, jotta ne ei liiku enää tyynylle, jossa pöpöt kertyy helposti jos et huolehdi ihonpuhdistuksesta. Tyyny voi olla isokin bakteeripesä, joten muista vaihtaa tyynynpäälinen säännöllisesti. Samalla kun huolehdit illalla ihonpuhdistuksesta varmistat, että hoitotuotteiden vaikuttavat aineet myös imeytyvät tehokkaammin  ja iho pääsee uudistumaan.

Ihonpuhdistus laitteella

Ihonpuhdistukseen on olemassa monenlaisia tapoja. Kosmetologeilla on mahdollista myös puhdistaa ihoa laitteellisesti. Toki nykyään on myös paljon kotikäyttöisiä laitteita.

Laitteellisesti ihoa voidaan puhdistaa esim. Ultraäänipuhdistuksella.

Laitehoidoista kerronkin toisessa blogi tekstissä enemmän.

Meiltä löydät laadukkaat tuotteet ihonpuhdistukseen

Tule tutustumaan Panydhy'sin luonnonkosmetiikka sarjan sekä BDR: sarjan medikaalisen tason hoitotuotteisiin liikeeseemme.

Miks ihonpuhdistus on tärkeää?

Iholla on iso tehtävä meidän kehossa, se suojaa elimistöä liialliselta veden haihtumiselta, estää haitallisten aineiden pääsyä elimistöön. Sekä terve iho suojaa viruksilta,bakteereilta tai muilta taudinaiheuttajilta. Tietenkin ulkoisista tekijöistä iho suojaa meitä auringon UV-säteilyltä ja lämmövaihteluilta.


Päivän aikana iholle kerääntyy bakteereita ja ilmansaasteita.  Varsinkin kaupunkiolosuhteissa iholle tarttuu päivän aikana monenmoista. Iholla oleva lika edistää ihon ennenaikaista vanhenemista, pigmenttiläiskiä ja epäpuhtauksia sekä epäpuhtaudet altistavat ihon erilaisille tulehduksille.Putsaamaton meikki

Putsaamaton tai huonosti puhdistettu meikki kasaantuu iholle kertymiksi, jolloin iho ei pysty hengittämään ja uusiutumaan tehokkaasti. Tästä syystä ihohuokoset tukkiutuvat, mikä lisää erilaisten ihoärsytysten ja aknen riskiä. Jos kemikaalit tai pienhiukkaset ovat tarpeeksi pienikokoisia, ne läpäisevät ihon huokoset ja kulkeutuvat nopeasti verenkiertoon ja saattavat aiheuttaa lisää terveyshaittoja.


Kosmetologi ja ihonpuhdistus

Alkupuhdistus

Sen tavoite on poistaa iholta ihon eritteet, ehostus ja ulkoapäin tullut lika. Puhdistuksen jälkeen ihoa pystytään analysoimaan luotettavasti. Puhdistus voidaan tehdä useamman kerran tarpeen mukaan.

Jos iholla on runsaasti meikkiä tai iho tarvitsee tehokkaamman puhdistuksen, voidaan iholle tehdä kaksoispuhdistus: eli ihon- ja erityisesti meikinpuhdistusrutiini, jossa iho pestään ensin öljymäisellä ja sitten valitaan toisenlainen puhdistustuotte.

Kuorinta osana puhdistusta

Kosmetologi tekee kasvohoidoissa iholle kuorinnan, koska sillä saadaan poistettua kuoĺlutta ihosolukkoa, pienennettyä ihohuokosia, poistettua rasvaisuutta/komedoja tai pigmenttimuutoksia.

Kuorinta valmistaa ihon vastaanottamaan hoitotuotteiden vaikuttavat aineet paremmin.

Ihon hyörytys ja mekaaninen puhdistus

Kasvohoidossa huokoset valmistetaan puhdistukseen lämpimällä höyryllä.

Mekaanisessa ihonpuhdistuksessa iholta poistetaan mustapäitä, finnejä sekä miliumeja käyttäen apuna komedorautaa, joka on pieni metallinen kosmetologin työväline. Monet haluavat jopa välttää mekaanista puhdistusta, koska se voi tuntua nipistelynä tai jopa kivuliaana tunteena, mutta se on tehokas tapa puhdistaa ihoa.

Mekaaninen ihonpuhdistaminen tehdään aina kasvohoidon yhteydessä.

Kosmelogi valitsee juuri sinun iholle sopivat tuotteet kasvohoidoissa ja sinun on myös helppo löytää kotikäyttöön tuotteita kosmetologin opastuksella.