Atooppinen iho

30.08.2021

Miten atooppinen iho poikkeaa normaalista ihosta?

Normaalissa ihossa kaikki toiminnot ovat tasapainossa. Ihon pinta on pehmeä, kimmoisa ja kauniin värinen. Epidermis on "normaalin" paksuinen sekä ihohuokoset ovat pienet tai normaalit. Iho ei reagoi voimakkaasti. Iho sitoo normaalisti itseensä kosteutta.

Atooppinen ihottuma voi alkaa jo vauvaiässä maitorupena tai lapsena taiveihottumana. Oireet voi myös muuttaa sijaitiaan iholla eri ikäkausina ja joillakin ne voivat hävitä kokonaan pois. Atooppiselle ihottumalle on tyypillistä ihon kuivuus ja hilseily, punoitus ja ihon rikkoutuminen. Lisäksi iholla näkyvät melkein aina kutinan aikaansaamat raapimisen jäljet.

Atooppinen ihottuma lähtee syntymään ihon rakenteesta ja elimistön oman puolustusjärjestelmän erityispiirteistä. Iho toimii normaalisti tärkeänä rajapintana ja suojamuurina ärsykkeitä vastaan ja toisaalta myös estää veden haihtumista pois elimistöstä.

Atoopikolla ihon sarveissolukerroksen välissä syntyviä rasva-aineita on liian vähän tai ne hajoaa normaalia nopeammin. Näitä ihon rasvo-aineita, pääasiassa keramideja, hajoittaa mahdollisesti atoopikkojen ihon normaaliflooraan kuuluvien bakteerien erittämä entsyymi.

Kun ihon läpäisyeste ei ole hyvä, niin kuin terveessä ihossa mikrobit ja ihoa ärsyttävät aineet pääsevät ihoon ja aiheuttavat sen tulehtumisen. atooppista ekseemaa. Ihon läpi pääsee myös haihtumaan kosteutta, jolloin iho kuivuu. Normaalin ihon läpäisyeste palautuu saippuapesun jälkeen ennalleen parissa tunnissa kun taas atoopikolla siihen voi kulua jopa 1-2 päivää.

Ihoon kohdistuvat ärsykkeet

  •   Kemiallisia (esimerkiksi saippuat tai pesuaineet)
  •  Fysikaalisia (ihoon kohdistuva hankaus, paine tai raapiminen)
  • Allergeenejä (aineita joita kohtaan elimistö saattaa kehittää yliherkkyysreaktion)
  • Taudinaiheuttajia (virukset, bakteerit, sienet ja muut pieneliöt).

Mitä kannattaa välttää atooppisella iholla?

Älä käytä hankaavia tai karkeita vaatteita.

Älä käsittele ihoa voimakkailla aineilla.

Hikoilu ja villaiset ja tekokuituiset vaatteet voivat pahentaa ihottumaa.

Vältä liian kuuman veden käyttöä suihkussa, kylvyssä ja kasvoja pestessä

Vältä liiallista auringonottoa, vaikka aurinko aktivoikin keramidien tuotantoa. Käytä vaatesuojauksen lisäksi ihollesi sopivia aurinkotuotteita.

 


Mitä voit ottaa huomioon atooppisen ihonhoidossa?

Pidä iho puhtaana jotta mikrobeja ei pääse ärsyttämään ihoa.

Kosteuta ihoa säännöllisesti, 1-2 kertaa päivässä jopa tarvittaessa enemmän.

Suojaa ihoa viimalta, kylmältä sekä muilta ihoa ärsyttäviltä asioilta.

Ravinnolla on myös iso vaikutus ihoon. Kun kärsii atooppisesta ihosta on erityisesti huolehdittava hyvistä rasvoista kuten omega-3:sta saatavista EPA ja DHA rasvahappoista sekä helokkiöljyn GLA:sta.  Muita ravinteita joiden riittävästä saannista kannattaa huolehtia biotiini, sinkki, A-vitamiini, D-vitamiini, opti msm -jauhe ja tocotrienols-riisilesejauhe. Sekä vatsalla on suuri vaikutus ihoon eli muista syödä riittävästi oikeanlaisia kuituja.

 

 


Vinkkejä Kotihoitoon

  •  Valitse ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät ihoa tasapainottavia ja runsaasti kosteutta sitovia raaka-aineita, kuten hyaluronihappoa sekä keramidia. Lisää hoitavuutta iholle saadaan tehotippojen avulla, kuten jojobaöljyllä.
  • Älä käyät liian voimakkaasti kuorivia tuotteita, jotka voisivat ärsyttää ihoa.
  • Ota huomioo se että jokainen iho on erilainen ja toiselle toinen tuotesarja sopii paremmin, joten ole kärsivällinen ja kokeile eri sarjoja jotta löydät omalle ihollesi sopivat tuotteet.
  • Etsi itsellesi oma kosmetologi, joka oppii tuntemaan ihosi reagointitavan, ja jonka kanssa pystyt solmimaan pitkän hoitosuhteen. Ammattitaitoinen kosmetologi on varmastikin yksi tärkeimmistä yhteistyökumppaneistasi.
  • Muista ottaa huomioon edellä mainittuja asioita.
Tuotteita atooppisen ihon hoitoon meiltä!

BDR

BDR tuotteet ovat osa lääkinnällisen tason ihonhoitomenetelmää!


Re- move


Re-move PH


Re-Action Natural Low Base

Re-Lax3

Re-Vital PH 

Re-Construct

Pandhy´s

PANDHY'S™ on ainutlaatuinen luonnonkosmetiikkasarja, joka pohjautuu tieteeseen, tutkimukseen sekä luonnon puhtaisiin raaka-aineisiin.

PANDHY'S™ Sigmaline-puhdistusvaahto 160ml

PANDHY'S™ Ruusuvesi 150ml

PANDHY'S™ Nutrissima S.O.S öljyseos 6ml

PANDHY'S™ Miraculum öljy 30ml

PANDHY'S™ ACV voide 150ml

PANDHY'S™Lyli Voide150ml

PANDHY'S™ Spray On Shield SPF15-suihkutettava aurinkosuoja 100ml


Kasvohoidot meiltä myös sinulle!

Juuri sinulle räätälöity kasvohoito voidaan toteuttaa, sinun ihollesi sopivilla tuotteilla ja sekä saat lisätietoa siitä mitä juuri sinun ihosi tarvitsee. Kosmetologin avustuksella voimme myös harkita erilaisia laitehoito vaihtoehtoja.